Besøk fra IKT-senteret

Bilder fra prosessen da vi laget animasjonsfilmen
"Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen"
Mandag 26.10 hadde vi besøk av Lene Karin Wiberg og Monica H. Jenssen fra IKT-senteret, i tillegg til to ansatte fra Kirketunet barnehage i Mo i Rana og en ansatt fra Eivindsholen FUS barnehage på Bryne.

Vi startet hos de yngste, der en voksen noen 1-2 åringer viste fram gleden ved å tegne på den interaktive tavla. Barna viser stor glede over denne aktiviteten, og er svært fascinert over strekene og fargene som de plutselig er en del av. Noen er også ganske forundret over at streken som de ser på hånda si, plutselig ikke lenger er der når de tar hånda vekk fra tavla, men når de på ny legger hånda på tavla, så er streken der igjen! Og hele tida er en av de voksne rett ved siden av og setter ord på og samtaler med barna om hva som skjer. Etterpå viste Elin fram bilder og aktiviteter som ble gjennomført på Mauren i fjor, i forbindelse med temaperioden "Hei stein!" Da dro de på mange spennende "flyturer" til mange ulike land, og brukte den interaktive tavla aktivt bl.a. for å se bilder og videoklipp, og lytte til musikk.

Så fortsatte vi til 3-4 åringene som nettopp hadde samlet seg. De har brukt nettbrettet aktivt i samlinger denne høsten, til å lytte til sanger og til å lage egen musikk (bl.a. i appen DiscoFingers). Gruppa har brukt denne appen flere ganger, og barna synes det er gøy å lage musikk og rytme med fingrene som beveger seg. Noen ganger gjør de det i samlingen med hele gruppa, andre ganger gjør de det i smågrupper, som f.eks. den gangen en 3-åring hadde brukt appen og var svært fornøyd med det han hadde fått til. Da kommer en 5-åring bort og lurer på hva han holder på med. "Jeg kan vise deg, se her!" sier 3-åringen, og lærte ivrig bort sine erfaringer til 5-åringen, som var svært imponert! Kjekt å se at barna ivrig deler av den kunnskapen de tilegner seg!

Til slutt satte vi oss ned og diskuterte og utvekslet gode erfaringer med IKT og digitale verktøy i barnehagen.

I dag har jeg og Grete Kristoffersen (styreren) vært på IKT-senteret lederkonferanse i Stavanger, og fått nye impulser om IKT og digitale verktøy i barnehagen. Der presenterte jeg animasjonsprosjektet "Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen", som Kleppe friluftsbarnehage mottok den første digitale barnehageprisen utdelt av IKT-senteret for. Filmen og prosjektbeskrivelsen ligger her

Denne prisen oppleves som en god anerkjennelse på det pedagogiske arbeidet som utføres i barnehagen, på alle gruppene. Eksempelet som vi sendte inn til konkurransen, er et av mange konkrete eksempler som er gjennomført i barnehagen gjennom mange år. Felles for alle er at barnemedvirkning er helt sentralt, digitale verktøy brukes som naturlige verktøy når det er naturlig- og at hele personalet er med.

Etiketter: , , , , , , , ,