Barna går gjennom veggen - en stop motion tegnefilm

Da vi laget animasjonsfilmen "Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen", skulle alle rockestjernene gå inn i romskipet. Dette løste vi ved å bruke filmtriks, slik at figurene "forsvinner" inn i romskipet.

Mens vi holdt på med dette, undret vi på over om det er mulig for oss å "forsvinne" slik inn i noe... Og det er det - med hjelp av litt digitalt utstyr... Vi rigget oss til med iPaden klar, og så begynte barna å gå nærmere og nærmere veggen. På filmen forsvinner de inn i veggen, og kommer ut igjen på den andre sida...

Bildene er tatt i appen iStopMotion, og lyden er lagt på i appen iMovie. Under redigeringen har vi spilt filmen både framlengs og baklengs, og endret tempoet. Effektene er lagt på i etterkant i MovieMaker (på PC-en).

Barna var med og publiserte denne filmen også på barnehagens nettside i dag. Jeg spurte: "Går det virkelig an å gå gjennom en vegg?" Barna svarte da ganske kontant: "Ja, det gjorde me - på ekta!"

Klikk her for å se filmen.

Du kan lese mer om fremgangsmåten i innlegget Stop motion tegnefilm med barn. Du kan lese mer om animasjonsfilmen "Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen" her.

Etiketter: , , , , ,