Fra hvit til blå tulipan

Eksperiment utført sammen med 4-6 åringene

Vi startet med to hvite tulipaner, som jeg hadde plukket i hagen min. Den ene satte vi i vann med blå konditorfarge, og den andre i vann med rød konditorfarge. Begge ble snittet rett før.
Animasjonsboksen med iPaden stående inni

Tulipanen i det blå vannet satte vi inni animasjonsboksen, og gjorde iPaden klar for opptak. Tulipanen i det røde vannet satte vi i vinduet. iPaden tok bilde av blomsten to ganger i minuttet i 9 timer, og barna gikk litt til og fra og fulgte med på hvordan det gikk.

Allerede etter 2 timer så vi at tulipanen i det blå vannet hadde begynt å trekke blå farge, men ikke den i det røde vannet. Vi spurte barna om de hadde noen tanker om hvordan det kunne bli slik?

Jeg hadde nemlig gjort det samme eksperimentet hjemme, med det samme resultatet.

Etter 9 timer stoppet vi opptaket. Tulipanen i det blå vannet hadde drukket ganske mye, og hadde fått flotte blå striper. Vi kunne tydelig se hvordan vannet hadde trukket seg oppover i kronbladene. Tulipanen i det røde vannet var fortsatt like hvit, og hadde begynt å henge litt med "hodet" sitt...

Noen av nærbildene av den blå tulipanen ble tatt dagen etter, for den fortsatte å drikke det blå vannet, og ble bare blåere og blåere! Se filmen her.

Bildet er tatt når tulipanen har stått et par timer i
det blå vannet
Nå har tulipanen stått et døgn i det blå vannet
Disse bildene er tatt etter et par dager i det blå vannet

Etiketter: , , , ,