Programmering med MoveTheTurtle - del 2

Denne flotte stjerna er programmert av en 6-åring, ved hjelp av app-en "Move the Turtle".

For å gi barna konkret erfaring med programmering, øvde vi først på å bevege oss i ulike retninger etter ulike kommandoer: "gå 1 skritt rett fram", "gå 3 skritt rett fram", "snu mot vinduet", "gå 2 skritt rett fram" osv. Etter hvert fant barna ut at de ble programmert til å gå i en firkant! Dette gjorde vi både med og uten bind for øynene.

Så var vi (2 barn og 1 voksen) klare til å programmere skilpadda i "Move the Turtle" til også å gå i en firkant. Barna prøvde seg fram med hvor mange skritt hun skulle ta om gangen, og til slutt ble det en firkant. Så spurte jenta om vi kunne programmere skilpadda til å gå i en trekant, og det gjorde vi! Barnet prøvde seg fram, og etter hvert gikk skilpadda mange nok skritt i rett retning slik at det ble en trekant. Jeg som voksen spurte om vi skulle bytte farge, og jenta ville ha en kant i hver farge. Dette la hun inn helt selv.

Deretter spurte jeg jenta om vi skulle hjelpe skilpadda til å gå mange trekanter, og det ville hun. Vi la inn en liten "snu"-kommando, slik at skilpadda byttet retning før trekant nr 2, og deretter en "repeter"-kommando. Jenta ønsket at skilpadda skulle lage 4 trekanter - og det ble et fint mønster (som ei vindmølle). Så endret vi litt på "snu"- og "repeter"-kommandoen, og da fikk vi dette flotte mønsteret!

Det var ei svært stolt jente som viste hva hun hadde programmert da hun ble hentet den ettermiddagen

Se også det første innlegget om programmet: Programmering med MoveTheTurtle

Etiketter: , , ,