Film av barns tegning

Denne tegningen er laget i
ActiveInspire, programvare for
interaktiv tavle fra Promethean
(tegnet av meg selv).
Har du noen gang lurt på hvordan en tegning egentlig ble til? I programvare for interaktiv tavle finnes det opptakerfunksjon, og jeg testet dette verktøyet ut sammen med en 4-åring i dag. Han syntes det var kjempe gøy!

Vi satte i gang opptakerfunksjonen, og så tegnet han en tegning på den interaktive tavla. Mens han tegnet, fortalte han hva han tegnet, om bokstaven sin, om den lange streken, om min bokstav, om fargene, tykkelsen på strekene, størrelsen på viskelæret, rundingen som han fylte med en farge, og bakgrunnen som endret farge m.m. Jeg lyttet, kommenterte, gav råd - og lærte utrolig mye av å observere gutten. Da han var ferdig med å tegne (etter 12 min!), stoppet vi opptakeren. Så så vi på filmen. Da fortalte gutten på nytt om tegningen sin, i detaljer, mens vi så hele filmen.

Denne filmen viser hvordan tegningen min ble til, ved hjelp av samme opptakerfunksjon som gutten brukte.Framgangsmåte:
Opptakeren i ActiveInspire
(primary-versjonen),
finnes bak verktøyknappen
Verktøyet som er skissert ovenfor, finnes både i ActiveInspire fra Promethean og Smart Notebook fra SmartBoard

Start opptakeren først, la barna tegne. Stopp opptaket, og filmen er ferdig. Deretter kan dere ta opp lyd, som kan legges på filmen, og på den måten kan en enkelt lage en tegnefortelling. Bruk gjerne MovieMaker eller et annet filmredigeringsprogram for å koble sammen film og lyd.
Opptakerikonet
i Smart Notebook.
Begge disse skisserte programmene er betalingsprogram, men det finnes helt sikkert også andre aktuelle program med tilsvarende funksjon.


Nettside med opptakerfunksjon


Moava.org finnes det lenker til flere nettsidetips (velg B for barnehage). Der fant jeg blant annet denne tegnesida: kunst og håndverk - lag en tegning. På denne nettsida er det også mulig å ta opp barnas tegning, men bare for avspilling der og da. Det er ikke mulig å lagre tegningen som en film. Men et kjekt verktøy uansett.
http://barn.sol.no/barnestreker/tegn.html


Etiketter: ,