Manipulere bilder i Picasa

Har du lyst til å endre på fargene på et bilde? Dette er noe barna synes er gøy å være med på, og det kan gjøres på mange ulike måter.


Dette bildet er tatt av min 13-åring. Etterpå har han endret fargene i bilderedigeringsprogrammet PhotoShop (må kjøpes). Dette kunne like gjerne vært gjort i flere gratisprogram: Picasa, PowerPoint, Paint.net m.m. (se nederst i kolonnen til høyre).

Framgangsmåte i Picasa - se les mer.

(Du finner mer info om Picasa her.)


Dobbelklikk på bildet du vil redigere Da får du dette skjermbildet.

(Tips: endringene du gjør endrer bildet, derfor er det lurt å lage en kopi av bildet først).
 
Under fanen grunnleggende redigeringer finner du bl.a. beskjæring: velg et utsnitt og prøv deg fram til du er fornøyd. Klikk på bruk når du er ferdig, og alt utenfor firkanten klippes bort. Dersom du angrer seinere, har du anledning til å angre, ved å klikke på angre.Under fanen effekter finner du mange ulike effekter som kan legges på bildet. Prøv deg fram, og husk at du alltid kan klikke angre hvis du ikke blir fornøyd. Dessuten bør en "leke" seg med en kopi av bildet, og ikke originalen...

Eksempel på ulike effekter:

Sort-hvitt

Ny fargetone

Svart/hvitt-fokus

Svart/hvitt-fokus og Bløtfokus

Vil du legge tekst på bildet? Du finner tekstverktøyet under fanen grunnleggende redigeringer. Skriv teksten, velg, farge, størrelse m.m. Klikk på bruk når du er ferdig. MEN, for at teksten skal følge bildet i andre program også, bildet eksporteres. Klikk på tilbake til bibliotek øverst til venstre.

Lagre bildet: Dersom du har gjort endringer på et bilde i ei mappe, er lagreknappen blå (som ligger rett under mappenavnet). Klikk på denne for å lagre endringene.Eksportere bildet: Velg Fil - Eksporter bilde til mappe. Bildene eksporteres til mappa Mine bilder\Picasa\Eksportert\Mine bilder eller ei tilsvarende, litt ulikt i ulike operativsystem. Se mer om lagring og ulike lagringsmedium her.

Spørsmål? Ta gjerne kontakt.

Etiketter: , ,