Animasjon og klosseprosjekt 2

Tirsdag i forrige uke ble 5-6 åringene delt i to grupper (med 5 barn i hver). Gr 1 begynte på sin animasjonsfilm. De skulle lage aninasjonsfilm med banankasser, og barna var med og tok alle bildene. Her er noen av bildene: http://www.kleppbhg.no/index.php?pageID=74&page=EKORNET 

I dag har gr. 1 redigert og satt bildene sammen til en film (blir etter hvert publisert på barnehagens nettside). Barna var med på hele prosessen. Vi hadde rigget oss til på et eget rom med en bærbar pc, projektor (for å sikre at alle så skikkelig) og et stort bord med plass til alle.

Disse hendene er manipulert av 5-6 åringene. De kommer på framsida av boka "Del gleder".

Mens gr. 1 redigerte sin film, tok gr. 2 bilder av det som de skal lage film av. Deres film lages med lego / duplo. Gleder meg til fortsettelsen.


Tips om MovieMaker:
Skjermklipp fra MovieMaker (for Windows XP, i Vista ser det litt annerledes ut).
  

Bildene er lastet inn, og lagt ned på tidslinja. Lydfilene er også lastet inn, og ligger også på tidslinja. Bildet som er merket, vises i forhåndsvisningsruta.

Høyreklikk på det merkede bildet, og en hurtigmeny kommer opp. Velg videoeffekter.

Det finnes mange spennende effekter, prøv deg fram. For å få varierende farge på bildet, velg Nyanse, går gjennom hele fargespekteret, og legg til.

Lykke til!

 

Etiketter: , , ,